Menu Sluiten

Voorbeeld: Mantelzorg voor ouders

Helaas komt het nog wel eens voor dat er een wachtlijst is voor opname.
Blij(f) thuis wordt daarom vaak ingezet om de thuissituatie veilig te houden. Ik kijk dan of een paar uur per dag ondersteuning voldoende is of dat er echt al 24 uur nabijheid van een zorgende wenselijk is.
Er kwam een moment dat de moeder van een mantelzorger 24 uurs-zorg nodig had. Het kostte de familie echt emotioneel moeite om de stappen te nemen. Van het regelen van de financiƫle vergoeding tot de start van de zorg was ik nauw betrokken. Ook de ondersteuning tot de 24-uurszorg werkelijk kon worden gestart, nam ik de familie uit handen.
Nadat ik de zorg had ingezet, heeft de familie afgezien van opname omdat thuis nu alles goed liep. Hiervoor was het nog wel nodig om een traplift te regelen. Hierin kon ik hen eveneens begeleiden en van de voor- en nadelen op de hoogte brengen voordat de beslissing werd genomen. Moeder is tot haar afscheid van deze wereld Blij thuis blijven wonen.

De mantelzorger waardeerde hierin vooral mijn transparante werkhouding en dat ik mee keek naar de punten die hem zorgen baarden. Door mijn inzet konden hij en zijn familie zich op zijn moeder en het verwerken van alle veranderingen richten.