Menu Sluiten

Mantelzorgspreekuur

In een mantelzorgspreekuur heeft een mantelzorger individueel contact met de MantelzorgMakelaar. In dit gesprek kan de mantelzorger de ballast van het mantelzorgen vrij en in vertrouwen delen. Met de kennis van het actuele zorgstelsel, wet- en regelgeving, analyseert de mantelzorgmakelaar de situatie van de mantelzorger. Op basis hiervan geeft de mantelzorgmakelaar advies voor een oplossing, die op maat wordt gemaakt voor deze mantelzorger. Vergoedingsmogelijkheden, afspraken en een evaluatieverslag kunnen in overleg met mantelzorger teruggekoppeld worden naar werkgevers en doorverwijzers.

Voor werkgevers en eerstelijns zorgverleners

Het mantelzorgspreekuur is nuttig wanneer:

  • werkgevers en ondernemingsraden vinden dat een goede balans tussen werk en privĂ©leven bijdraagt aan een prettig werkklimaat waar mensen graag werken;
  • arbodiensten met de tijd mee willen gaan en hun aanbod willen afstemmen op actuele maatschappelijke ontwikkelingen;
  • eerstelijns zorgverleners – huisartsen, fysiotherapeuten, gezondheidscentra – niet alleen de (lichamelijke) kwaal willen bestrijden maar ook de oorzaak voor zwaar- en overbelaste mantelzorgers willen weghalen.

Wilt u een mantelzorgspreekuur eens uitproberen?

Ik wil u graag laten kennismaken met het mantelzorgspreekuur. In overleg maken we een plan op maat zodat het in uw bedrijfsvisie past. Voor financiering van de hieruit voortkomende mantelzorgondersteuning bestaan diverse oplossingen.

Lees verder over geldzaken voor zorgprofessionals bij mantelzorgers.

Lees verder over geldzaken voor werkgevers van mantelzorgers.