Menu Sluiten

Diensten voor zorgprofessionals

Als huisarts, doktersassistent, praktijkondersteuner, apotheker, casemanager, medewerker van een thuiszorgorganisatie of maatschappelijk werker hebt u situaties of signalen gezien die duiden op een overbelaste mantelzorger.

Als mantelzorgmakelaar kan ik uw werk en dat van de mantelzorger verlichten.

Mantelzorgers zijn onmisbaar, zowel voor degene die zij verzorgen als voor zorgprofessionals en de overheid. Veel mantelzorgers hebben eigen werk, een gezin en andere verplichtingen. Het totaalpakket kan op korte of langere termijn een te grote belasting worden. Het zal u als zorgverlener ook gebeuren dat dan uw telefoonnummer ‘onder de herhaalknop’ zit maar u niet verder kunt helpen.

In deze situatie kunt u denken aan de inzet van mij als mantelzorgmakelaar. Samen met de mantelzorger zal ik passende ondersteuning uitzoeken en organiseren. De mantelzorger kan hiermee gezond blijven functioneren en de verzorgde kan hiermee (langer) blij thuis wonen.

Mijn werkwijze

Het contact begint met een kennismakings- en intakegesprek met de mantelzorger. Hierin breng ik de situatie van de mantelzorger in kaart. Na het gesprek geef ik advies over de mogelijkheden om de mantelzorger te ondersteunen.

In overleg met de mantelzorger organiseer ik (delen van) dit advies, zodat het past bij de situatie van mantelzorger en verzorgde. Het organiseren betekent dat ik contact leg met de zorgaanbieder en/of de werkgever, formulieren en procedures afhandel en afspraken vastleg.

Ik maak graag een (telefonische) afspraak met u om mijn werkwijze toe te lichten. Neem gerust contact met mij op via de knop rechtsboven.

Ook over geldzaken voor zorgprofessionals bij mantelzorgers kan Blij(f) thuis u helpen. Klik hier.