Menu Sluiten

Diensten voor werkgevers

Het combineren van werk en mantelzorg kan een lastige combinatie zijn. Met een mantelzorgmakelaar biedt u uw werknemer een passende ondersteuning om alle ballen in de lucht te houden. Zo voorkomt u uitval van uw werknemer en creëert u voor de lange termijn gezonde en trouwe werknemers. Ik kom graag met u kennismaken en vertellen wat ik voor werkende mantelzorgers kan betekenen. Desgewenst kunnen we daarna afspreken wat voor u en uw mantelzorgende medewerker de betrouwbaarste en effectiefste aanpak zal zijn.

Wat kan een mantelzorgmakelaar voor werkgevers doen?

Verzuim minimaliseren: een nieuw HRM-instrument

Voor HRM-managers is het mantelzorgspreekuur een nieuw HRM-instrument binnen bedrijven, zorginstellingen en gemeenten. Blij(f) thuis kan het mantelzorgspreekuur voor u aanbieden.

Wat kunt u van Blij(f) thuis verwachten?

U kunt contact met mij opnemen via de blauwe contact-knop rechtsboven. U mag mij ook direct een e-mail sturen (om ongewenste telefoontjes te voorkomen, staat mijn telefoonnummer niet op de site). Ik neem dan binnen enkele werkdagen contact met u op. Samen met uw werknemer maken we een afspraak dat ik naar de werkplek kom om met uw werknemer in gesprek te gaan over zijn of haar situatie. Naar aanleiding van het gesprek maak ik een voorstel om de last van de mantelzorger te verlichten.
Ik geef uitleg over het systeem van de zorg en de financiële en ondersteuningsmogelijkheden die er voor de situatie van de werknemer-mantelzorger zijn. Daarbij zal ik u eerlijk vanuit mijn ervaring en kennis advies geven over de mogelijkheden om de zorg te verlichten. Hiervoor kan ik een plan opstellen, waar u en uw werknemer over kunnen nadenken en in gesprek gaan. Ook kunnen we dat samen doen. De regeltaken die hieruit voortvloeien kan ik voor mantelzorgers uit gaan voeren. Dat neemt vaak al veel van de zorg weg.
Ik vind het belangrijk dat de mantelzorger altijd de regie houdt en zelf bepaalt wat er wel en niet aan hulp wordt ingeschakeld.

Lees meer over geldzaken voor werkgevers van mantelzorgers.